Παρασκευή 15 Ιουνίου 2007

Μεταγραφές 2007

τελευταια νεα απο τον χρηστη arrostosgavros

Updated 19/06/07 - Τελευταία Νέα:

Για μία ακόμα εβδομάδα πέπλο μυστηρίου συνεχίζει να καλύπτει τις μεταγραφικές κινήσεις του Ολυμπιακού (αν θεωρήσουμε ότι κάτι πραγματικά κινείται).

Υπόθεση Ρόμενταλ

Το ευχάριστο των τελευταίων ημερών είναι ότι φαίνεται να βρίσκεται σε καλό δρόμο η μεταγραφή του διεθνή Δανού Dennis Rommedahl. Ο μάνατζερ του που δεν είναι άλλος από τον παλαίμαχο άσο της Εθνικής Δανίας, Σόρεν Λέρμπι, βρίσκεται πλέον στην Αθήνα για τις τελικές διαπραγματεύσεις. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου, η αποζημίωση της Τσάρλτον θα φτάνει τις 500 χιλιάδες Ευρώ, ενώ ο μισθός του παίκτη τις 650 χιλιάδες το χρόνο. Το συμβόλαιο που θα υπογράψει θα είναι εκτός απροόπτου 3 χρόνων.

Ο Ρόμενταλ είναι σίγουρα ένας παίκτης εγνωσμένης αξίας που προέρχεται από μία μάλλον κακή σεζόν με τη Τσάρλτον αλλά και ένα αρκετά σοβαρό τραυματισμό, που έριξαν αρκετά τις μετοχές του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο, παρ’όλα αυτά, οι πολύ καλές του εμφανίσεις στους πρόσφατους αγώνες της Εθνικής Δανίας έδειξαν ότι βρίσκεται ακόμα σε πολύ κατάσταση και ότι μάλλον αποτελεί λαβράκι για την ομάδα μας. Φυσικά, αν μας έχουν διδάξει κάτι οι πρόσφατες μεταγραφικές περιόδους είναι ότι ώσπου να υπογράψει ο Δανός, τίποτα δεν θα πρέπει να θεωρείται σίγουρο, αλλά το σίγουρο είναι ότι ο 28χρονος (κλείνει τα 29 τη Παρασκευή) Δανός μεσοεπιθετικός θα αποτελέσει μια καλή λύση για τη δεξιά πλευρά της ομάδας.


Υπόθεση Άντζα

Απορίες συνεχίζει να προκαλεί η μη ανακοίνωση της συμφωνίας με τον 30χρονο αμυντικό της Ξάνθης. Τα τελευταία 3,5 χρόνια που ο Βούλης βρίσκεται μακριά από την ομάδα, σχεδόν σε κάθε μεταγραφική περίοδο, εμφανίζεται να βρίσκεται ένα βήμα πριν την επιστροφή του στο λιμάνι, κάτι που συνέβη και αυτό το καλοκαίρι. Η υπόθεση φαίνεται ότι θα έχει ένα αίσιο τέλος (ένα αίσιο τέλος που δεν είχε η πρώτη του θητεία στο λιμάνι) αλλά οι λόγοι για τους οποίους δεν έχει γίνει ακόμα η ανακοίνωση της μεταγραφής, πιστεύω ότι καλό θα ήταν να γίνουν γνωστοί από πλευράς διοικήσεως.

Ο Βούλης αποτελεί σίγουρα έναν παίκτη ποιότητας που προέρχεται μάλιστα από μία αρκετά καλή σεζόν, αλλά οι αρκετά συχνοί τραυματισμοί του, η ηλικία του αλλά και οι αμφιβολίες για το κατά πόσο θα μπορέσει να συνυπάρξει με τον Σέζαρ, σίγουρα προβληματίζουν μεγάλη μερίδα των οπαδών της ομάδας.


Υπόθεση Μήτρογλου

Άλλη μια υπόθεση που φαίνεται να απασχολεί την ομάδα είναι αυτή του νεαρού Μήτρογλου, ο οποίος έκλεψε τη παράσταση στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νέων. Ο νεαρός επιθετικός που αγωνίζεται στη γερμανική Γκλάντμπαχ, εμφανίζεται να επιθυμεί την επιστροφή στην Ελλάδα, ενώ και το ποσό που αξιώνει η ομάδα του (200 χιλιάδες) δεν είναι απαγορευτικό. Σύμφωνα με τον μάνατζερ του παίκτη, ο λόγος για τον οποίο δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η μεταγραφή είναι επειδή η Γκλάντμπαχ προσπαθεί να εξασφαλίσει ποσοστό μεταπώλησης, αλλά το πιθανότερο είναι το θέμα να έχει θετική έκβαση για την ομάδα μας. Στο παιχνίδι απόκτησης του νεαρού φαίνεται να βρίσκεται και ο Πανιώνιος, ωστόσο είναι δηλωμένη η επιθυμία του παίκτη να έρθει στον Ολυμπιακό και αυτό θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα λειτουργήσει καταλυτικά ώστε να ολοκληρωθεί η μεταγραφή. Το συμβόλαιο που θα υπογράψει θα έχει διάρκεια 4 ετών.

Μεταγραφικές φήμες

Εδώ και αρκετό καιρό ακούμε ότι εκτός του Ρόμενταλ, ένας ακόμα δανός βρίσκεται πολύ κοντά στην ομάδα. Δεν πρόκειται φυσικά για κάποιον άλλον από τον 30χρονο πρώην επιθετικό της Μίλαν, Τόμασον. Η υπόθεση ωστόσο παρουσιάζει πολλές δυσκολίες και προσωπικά θα κρατούσα μικρό καλάθι.

Η υπόθεση του δυναμικού πρώην αμυντικού της ΑΕΚ, Μπρούνο Τσιρίλο, επίσης φαίνεται να κεντρίζει το ενδιαφέρον των ΜΜΕ, ιδιαίτερα μετά την πρόσληψη του Ίλια Ίβιτς αλλά και κάποιες δηλώσεις του «ωραίου Μπρούνο» ο οποίος εμφανίζεται να βλέπει με θετικό μάτι τη μετακίνηση του στο λιμάνι. Η ρήτρα του 1 εκ. την οποία καλείται να πληρώσει στην ΑΕΚ ο όποιος ενδιαφερόμενος, μάλλον κάνει απαγορευτική τη περίπτωση μετακίνησης του στο λιμάνι, κάτι που μάλλον ικανοποιεί μεγάλη μερίδα οπαδών του Ολυμπιακού.

Όπως κάθε καλοκαίρι, έτσι και φέτος, πολλά ονόματα ακούγονται, είναι ωστόσο δύσκολο να γνωρίζουμε ποιοί πραγματικά ενδιαφέρουν την ομάδα. Ο αρκετά γνωστός αργεντίνος διεθνής Κολοτσίνι εμφανίζεται να απασχολεί την ομάδα, όμως η περίπτωση του είναι αρκετά δύσκολη. Όπως δύσκολες εξ’αρχής ήταν και οι περίπτωσεις του Τουντσαϊ αλλά και του Ντούντου, οι οποίοι επίσης απασχόλησαν για κάποιο διάστημα την ομάδα. Οι μεγάλες δυσκολίες που εμφανίζονται στη προσπάθεια να αποκτηθεί ένας ποδοσφαιριστής «όνομα», ίσως θα έπρεπε να κάνουν τη διοίκηση να αναθεωρήσει σε αρκετά θέματα και ίσως να ακολουθήσει μια διαφορετική πολιτική στο θέμα μεταγραφές.

Θέλω να πιστεύω ότι η συντριπτική πλειοψηφία των οπαδών της ομάδας ενδιαφέρεται περισσότερο για τη πραγματική ενίσχυση αυτής και όχι για κινήσεις εντυπωσιασμού. Και ειλικρινά δεν νομίζω ότι τιμάει τη διοίκηση της ομάδος το γεγονός ότι οι οι (ανύπαρκτες προς το παρόν) μεταγραφικές κινήσεις φαίνεται να γίνονται περισσότερο με γνώμονα το πόσα εισητήρια διαρκείας θα πουληθούν, παρά οτιδήποτε άλλο. Σίγουρα ο κόσμος του Ολυμπιακού αξίζει μεγαλύτερου σεβασμού, τόσο από τη διοίκηση όσο και από τα ΜΜΕ. Λίγη διαφάνεια, ειλικρινά δεν νομίζω ότι θα έβλαπτε.

Ας είμαστε αισιόδοξοι όμως και ας ενστερνιστούμε την άποψη του προπονητή της ομάδας, Τάκη Λεμονή, ο οποίος εμφανίστηκε βέβαιος ότι όλα τα θέματα θα έχουν λυθεί ώσπου να ξεκινήσει η προετοιμασία της ομάδας, σε περίπου 2 εβδομάδες.